Pages



20150814

Raya 2015, Fatih, Isma and Imaan

Hi blog apa khabar? Beginilah nasib cik puan blog sendu berabuk tak ber-update. Klise sangat alasan takda masa tu kan tapi begitulah bukan senang nak bersenang-lenang online depan laptop sejak jadi surirumah ni. Sedar tak sedar dah 3 tahun aku jadi surirumah sepenuh masa. =)

Well, mak bukan nak cerita pasal progress atau pengalaman menjadi surirumah tapi sebenarnya nak update gambar raya je. Raya lagi ke? Raya kan sebulan katanya... Minggu ni last bulan Syawal and esok insyaAllah bakal bertemu rakan blogger yang dah jadi rakan whatsapp sesi therapy mak-mak gittew. Cerita pasal beraya dengan geng blogger kendian aku post. Barulah ada sebab nak update blog lagi kan. Mihmih.

Tahun ni kami beraya kat kampung suami kat Sungai Siput, Perak. Colour tema dark blue kain beli terjah Jakel tempah kat tailor kat area rumah ni je. Idoklah ber-designer mak tak mampu lagi... Tak mampu lagi maksudnya kalau mampu ada hati gak tu. Ok, dah merapu sangat dah ni.

Dalam rasa tak berapa mampu tu kami anak beranak dapat 2/3 pasang baju raya gak. Syukur alhamdulillah nikmat apa lagi yang kau dustakan. Kita rasa susah ramai lagi yang susah takda baju raya pun kan. Sobs.

Sedar tak sedar Fatih dah 9 bulan dah. Haih tetiba je kan dah merangkak laju buat kerja macam-macam selongkar sana sini makan kutip macam-macam. Fatih sekarang tengah suka nak main. Betullah anak lelaki ni lasak dia lain macam sikit. Suka bergomol, wrestling, gigit orang. Walaupun muka Fatih bajet macam soft gentle gittew tapi datang perangai dia jenuh jugak nak melayan.

Isma pulak dah bercakap macam makcik joyah. Mulut tak padan dengan muka yang macam baby tu. Rambut macam gitu jelah takde progress. Imaan dengan Isma almost everyday bergaduh, aku dah tahap buat-buat tak dengar je. Penat kot nak layan kerenah dorang tu. Imma fulltime housewife you get me? I got no ME time so memang ada time macam whatever kids, whatever...

Aidilfitri 2015

Eh Poi Family



No comments:

Post a Comment