20121227

Singgah Sekejap

Rasa macam dah terabai sangat blog ni. Sejak beranak dua, jadi fulltime housewife memang rasa masa tu pantas sangat berlalu. Nak on laptop kena tunggu anak-anak tidur. If kerja pergi office boleh online kat office tapi sekarang pukul 12 tengah malam ke atas baru boleh online dengan tenang. Anak dahlah jenis tidur lambat masing-masing. Average pukul 11/12 malam baru tidur. Dan biasanya aku pun tidur sekali.

Rasa macam tak fair pulak aku jarang update pasal Isma. My second baby dah 4 bulan uolls. Mak tak sempat nak. Lagi kalau ada order untuk baking. Tak payah banyaklah, sehari 1 order pun rasa macam busy sangat. HAHA.

Aku sebenarnya ini pun terpaksa online pasal nak booking hotel untuk holiday bulan January akan datang. Ini pun dah lewat, hotel yang kami nak dah sold out. Terpaksa booking second option. Harap nanti aku dapatlah share info pasal travel. Angan-angan tinggi tapi usaha tu tak seberapa. Biasa if aku pergi holiday buat entri macam tak ikhlas je nak share. Tengok entri travel orang lain punyalah detail and bermanfaat untuk pembaca. Kalau boleh taknaklah buat entri syok sendiri je, sambil-sambil tu share ape yang boleh dikongsi ye dak.

Walaupun rasa busy sangat but I really love my life now. Bila kita sibuk dengan life kita, kita tak akan sibuk dengan hal orang. Takde masa nak bergossip ape ntah lagi gossip artis. Kurang dosa di situ. Alhamdulillah.

Sekarang dalam kepala otak aku ni macam-macam plan ada nak buat. InsyaAllah semoga dipermudahkan-Nya.

Nurin Imaan, 2yrs 8months

Isma Nuhaa, 4months

10 comments:

  1. Babe, nak holiday mana
    nak ikutttttttt..
    hahaha

    ReplyDelete
  2. besnye g holiday...

    so cute la isma ngan kakak...

    ReplyDelete
  3. Alaa..ingatkan Fad nak upload cerita hello kitty town haritu. heheh.

    ReplyDelete
  4. Bestnye fad holiday mai pon maybe januari juga nk g holiday heheh .. in syaa allah ...

    ReplyDelete
  5. love dat last paragraph. bila busy kita takde masa nak sebok kan hal org lain. indeed! I try to make full use of my time to avoid me from gossiping atau yg sewaktu dgnnya. as I'm not getting youger, I have to improve my life to better. so, it's a joy to concentrate on our life to build a better future. ^__^

    ReplyDelete
  6. Fad. lama i tak menyinggah. u pon lama tak menulis. hehe.
    Eh tetiba i terpk nak tanya, how do you end up dengan decision to be a full time Housewife eh? rasa mcm ada baca entry u berhenti keje tp ada u cerita tak? itu pon klu tak keberatan nk share la...i love ur very straight forward writings.

    I'll be a fulltime mom wife very soooonnn... so far Im so happy n looking forward for that. tp entahla. kadang2 ada terrrrrkenang2 kawan2 lain yg ada career n life sndr. n sometimes mmg teringin. n any advice or suggestion nak buat apa bila dah jf HW? (padahal tau mmg sometimes lg busy ngn chores n family. tp mana tau ada idea utk tak rasa asyik buat rutin yg sama je?)

    Thanks in advance!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah i'll write an entri about this ;)

      Delete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...