20130109

Trip to Puteri Harbour Theme Park: Hello Kitty

Tahun lepas (HAHA) on 23rd and 24th December, I joined a trip to Puteri Harbour Theme Park with fellow bloggers. The trip was hosted by dear Azie. Sebenarnya aku plan nak ke sana tahun ni tapi tiba-tiba ada lawatan cik kiah so laju je aku join.

Selain main activity ke theme park, depa nak jalan-jalan cari makan juga katanya. Mak occay je. Makan kot? So kami berempat family pun ala-ala konvoi drive dari KL to JB. Sampai je Johor terus singgah JPO dulu. Ada yang tak pernah pergi sana lagi so singgah je lah ikut depa, kita orang tak beli apa pun (tipu sangat). Kat JB kami semua stay kat Bliss Boutique Hotel. Lepas je check in terus shoot untuk jalan-jalan cari makan pula. Bermula dengan Kacang Pool Haji then makan seafood kat Senibong. List sebenar untuk JJCM banyak tapi oleh kerana kekangan masa and maybe pasal hari itu hari Ahad, kedai pun banyak yang tutup. 

at kacang pool haji

Then, the next day lepas check out around 10am, we'ols pun pergilah ke Nusajaya. Aku and hubs actually dah terjaga pukul 4am melayan anak-anak yang terjaga awal lepas tu tertidur pula lepas Subuh. Dahlah lari setting, terlambat tak ikut schedule. Family yang lain gerak dulu and we catch up kemudian di sana. 

Dah pergi pagi pun orang memanglah ramai, mujur kami dah beli ticket online. Print ticket siap-siap so boleh terus masuk. Adalah dinasihatkan uolls kalau nak pergi just buy online. If beli kat entrance kenalah beratur dulu. If memang suka nak beratur lama-lama bolehlah beli at entrance, gittew. Tickets and more info about the theme park boleh pergi to their website. By the way siapa yang tak tahu, theme park ni adalah indoor ye, all parks in one building so tak perlu risau pasal weather. Sesuai sangat untuk bawa budak kecil. 

Dah masuk haruslah terjah ke Sanrio Hello Kitty Town at 1st level dulu. Aku memang excited nak pi Hello Kitty town ni. Maknya yang lebih pula kan. Park ni actually kecik je, so memang agak pack dengan manusia yang maybe excited lebih macam I. Ada beberapa activiti yang boleh dilakukan oleh your little one tapi biasalah kena beratur panjang-panjang dulu. Aku dapatlah juga bawa Imaan join 3 activities kat sana. Total ada 6 kot (lupa dah). Selain itu ada juga live show Hello Kitty nyanyi and joget-joget.

nampak tak hello kitty on stage?

imaan paling suka naik cup. nampak tak naurah and her ayah?

buat kuku, buat jewelry, jadi bellerina (2nd floor)

in hello kitty house, pandai juga imaan ni belakon =P

in hello kitty house lagi, atas katil

masih dalam rumah hello kitty (aku nampak tinggi sikitkan. hakhak)

Next to the second level ada The Little Big Club. If anak korang rajin tengok kartun sure excited with the characters kat sana. Ada Barney, Pingu, Bob Builder, Thomas & Friends and Angelina Bellerina. Anak aku? Langsung tak heran pasal dia tak reti tengok kartun (Kahkah). Imaan sampai je kat 2nd level tu terus terjah playland je. Seronok sangatlah dia. Naik to the 3rd floor pula banyak ride tapi kena beratur jugalah for each ride. Dapatlah juga Imaan naik 3 ride.

stage show at 2nd floor

at 3rd floor, view from mini ferris wheel

Around 3pm we'ols pun beransur and teruskan JJCM ke Melaka pula. Di sana we had dinner kat restaurant Selera Kampung, asam pedas specialty katanya. Bila perut dah kenyang hati pun senang, kami membawa diri pulang.

dinner at selera kampung

Walaupun trip ni sekejap je but we had fun, I had fun walaupun penat sangat. Aku sebenarnya kenal Azie je but then I'm glad dapat kenal Nad, Amy and Diah. Oh ya, time kat theme park tu terserempak dengan Sharena juga yang kebetulan pun datang ke sana. =)

ahli jemaah, missing out 3 fathers yang tengah snap gambar ni ;)

budak-budak, sorry gamba anya takde :(

Next trip?

7 comments:

  1. Fad, gambar yg u kata u nampak tinggi tu kan, looks like korang macam adik-beradik lah. Cute sangatttt! heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesimpulannya tak nampak tinggi lah erk? :(

      Delete
  2. dan dan je imaan pkai baju helo kitty yer.mentang2 nk masok situ

    ReplyDelete
  3. bestnya.. imaan ke tu?? besar dah

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...