20120914

Mother of Two

Cer tengok sikit dah berapa lama tak update blog? Hampir nak berkubur dah blog I ini. Nak kata busy pun tak sangat, malas nak online je. Some more aku now hari-hari online pakai phone. Screen kecil nak berblog memang nan hadolah. 

I believe ramai yang dah tahu and maybe ada yang belum tahu. Eh, ada ke? Alhamdulillah aku dah selamat melahirkan puteri kedua pada 23 August 2012 yang lalu. Boy ke girl? If puteri tu perempuanlah. Kelahiran secara normal dengan bantuan vacuum. Syukur this time Allah bagi peluang merasa push and takde kena belah. Hoorah!

My 2nd princess diberi nama Isma Nuhaa. Sekarang dah berusia 3 minggu dah pun. Aku now sedang menjalani proces berpantang yang tak berapa strict di rumah my parents. Ada lagi ke orang yang pantang betul-betul nowdays? Macam tak praktikal dah pun kan. Ikut masing-masinglah janji sihat. ;)

Both mommy and baby Isma sihat sejahtera di sini. Imaan? Sihat sejahtera juga. Semakin hari semakin sayang adiknya tapi still kena pantau pasal silap gaya kang ditolak kepala Isma. Jealous much? Of course! Normallah kan, so si ibu kena menghadapi perangai anak yang tantrum dengan tenang. Bukan hanya kerana dapat adik tapi at her age memang tengah phase "The Terrible Two" so I decided for next child, Isma kena umur 3 tahun dulu. KAHKAH. (Paham tak?)

Occaylah aku dah rasa malas nak type lagi. Later if datang balik rasa rajin aku update di sini. As for now sila cari aku kat Twitter or Instagram. =P

Isma Nuha Day 1

Day 2

 Day 7

Day 14

Day 21

Punyalah malas ambil gambar Isma kat Facebook je. Occay lettew~

10 comments:

  1. congrats dear...cpt sembuh kalau bsalin normal kn?

    ReplyDelete
  2. congrats!
    isma is so comel n boolat too!

    ReplyDelete
  3. bila Isma botak sebijik pulak cam Naurah dulu ekekeke

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Isma!
    Chomelnya awak mcm kakak n mak awk betul!
    tahniah Fad! happy for you! :)

    ReplyDelete
  5. tahniah..
    http://myleaphouse.blogspot.com/
    promosi oktober 2012.

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...