20120802

Lagi Sebulan

Aku baru lepas masak nasi and lauk untuk bersahur nanti. Nenda balik kampung so aku kena take over kerja surirumah kat sini pasal atok Imaan and adik-adik aku ada. Masak, kemas rumah, bla bla bla. Tak penat pun pasal buat yang terdaya je. Siang time puasa ni memang banyak tidur sajelah. Oleh kerana tak mengantuk so updatelah blog yang dah berhabuk ni.

Preparation untuk adik baby yang basic semua dah setel. Beg nak bawa pergi hospital pun dah siap. Tapi baru 35 minggu so tanaklah bersalin lagi. Paling awal labor at 37 weeks lah kot. Huhu. Perasaan tak tahulah nak cakap macam mana. Bercampur-baur.

Imaan makin manja. Tanak kat abinya langsung if aku ada. Bangun tidur je cari ibu dia. Tak boleh aku nak away sekejap. Oleh kerana now kami tengah stay kat rumah nenda so time adik-adik aku cuti dapatlah juga aku mengelat tidur pasal ada orang tolong layan budak ittew. Mengantuk je time puasa ni. Alhamdulillah so far takde ponteng puasa lagi. InsyaAllah boleh puasa penuh. Owh, aku tak pergi terawikh, mula-mula je semangat sekali lepas 8 rakaat sebelum witir aku dah muntah. Perut dah besar sangat kot.

Aku masih lagi muntah sikit-sikit almost everyday. Especially if termakan banyak sangat time sahur or time buka. Selera makan ada cuma masih tak sentuh seafood. Banyak makan ayam and daging je. Harap lepas bersalin nanti occaylah balik selera makan ni. Rindu butter prawn dengan salted egg crab.

Occaylah air panas dah habis, dah macam mengantuk sikit so nak cuba tidur. See you.

9 comments:

  1. dah x lama kan fad?rasa mcm kejap aje.pdhal yg preggy x rasa gtu hehehe

    good luck my fren =)

    ReplyDelete
  2. Auww kejap je kan,.. take care fad!

    ReplyDelete
  3. Upload lah gambo dah 35 minggu Fadh. ;)

    ReplyDelete
  4. haah lah apload lah gamba....blh jd sumber inpirasi untuk kiteorg dptkan adikk untuk si amani.. :))

    supaya bekerja keras lagi..

    tc :)

    ReplyDelete
  5. imaan nak bermanja puas2..tak lama lagi dah jadi kakak pandai lah dia nnt..insyaallah..

    ReplyDelete
  6. xlama lg tu..imaan nak manja puas2 la tu..hehe..

    ReplyDelete
  7. ish sangat cepat masa berlalu..rase mcm baru je tau fad preggy..tup2 dh nk hampir bersalin

    ReplyDelete
  8. thniah..blog yg menarik..jgn lupe singgah blog sy jg..tq

    ReplyDelete
  9. Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...