20120328

Penangan Promo Ticket AirAsia

What am I doing still awake at 2am? Buat apa lagi kalau bukan cuba mendapatkan ticket promo AirAsia untuk destinasi percutian yang seterusnya. =D

Menjadi aku yang suka pergi bercuti tetapi tak punya duit yang banyak so haruslah follow promo ni. Kalau tak promo mana mampu babe. Seperti juga if addicted dengan online shopping, beli ticket promo ni lebih kurang macam tu jugaklah. So since aku kahwin tiap tahun paling kurang sekali mesti beli in advanced ticket flight ke destinasi percutian pilihan. 

Tahun ni so far belum lagi terbang ke mana-mana tapi actually dah beli dah 3 ticket anak beranak pada bulan September nanti. Since due date aku on 1 Sept 2012, aku pun cubalah tengok balik ticket yang dah beli tu. Sekali our flight adalah on 21 Sept 2012. I adalah tengah pantang, how? Until now pun aku tak boleh decide whether we can proceed or not. Depends on my condition on that particular time lah nampaknya. If aku rasa sihat, adik baby pun sihat, kita terjah saja! 

RM287.60 return tickets for 3 person

Persoalan untuk proceed trip on this year pun belum settle, tiba-tiba tengok AirAsia buat promo lagi mak pun dah tak senang duduk. Apalagas, menunggulah kita kat Waiting Room lagi. Pagi ni nasib I agak baik, banyak kali juga dapat survey price for selected destinations. Takde tunggu lama sangat dalam Waiting Room ittew. Pilihan aku buat kali ini:

1) Perth = RM3.6K++
2) Seoul = RM1.8K++
3) Tokyo = RM2.5K++
4) Hanoi = RM1.2K++

Harga di atas adalah untuk travel on January for 3 person. (I, hubby & Imaan. Ticket adik baby beli kemudian je pasal fixed price). Perth and Tokyo takde ticket yang murah sangat tapi untuk Seoul and Hanoi memang agak murah. Geram jugak nak pi Seoul tapi mengenangkan time tu suhu adalah sejuk sangat so aku surrender lah. Ikutkan aku nak je pergi Hanoi tu tapi tengok hubby macam nak tak nak je so aku pun patah hati. Patah seribu hatiku...

Finally, aku cubalah survey tempat yang hubby nak sangat pergi one more time. Dari tahun lepas kot dia dok sebut nak repeat ke sana. Mak occay je cuma bila fikir better pi tempat yang belum pernah pergi lagi. If ada duit lebih-lebih barulah repeat tempat yang dah pernah pergi. Sekali tengok dapat pulak ticket promo ke sana. Cuma kali ini kami decide pi 4D3N saja pasal most probably takde berjalan sangat hanya nak rilek saja. Almaklumlah by that time insyaAllah ada 4 months baby bersama kami so activity agak limited. =)

 RM763 return tickets for 3 person

Cukuplah dulu buat kali ini. Esok lusa kita survey hotel pulak. ;>

9 comments:

  1. dulu i g kch..duduk dekat kucing2 tu je..byk hotel area kch ni..hehe..
    nai g obersea, tatau bila..huhu

    ReplyDelete
  2. euwwww
    Seoul?
    nak ikotttttttttttttttt!
    ^__^

    ReplyDelete
  3. wah..seronoknye bercuti2 malaysia :)

    ReplyDelete
  4. Wah...same date macam sy pi Kuching, nnt janji2 jumpa di sana... c u there (if u pergilah ke kuching :D)

    ReplyDelete
  5. mana tu??krabi?? wahhhh..sakan..!

    ReplyDelete
  6. Aku tak pernah bernasib baik dapat tiket promo2 nih.huhuuuu

    ReplyDelete
  7. kawan nurul ada training kat tokyo 6 bulan until end of dec...adakah patut pi tokyo ni???

    ReplyDelete
  8. Cantiknya. mana tmpat ur hubby nk gi tu?

    Erm... lelaki mmg mcmtu ker? my hubby tiap2 thn nk repeat gi Langkawi. nk gi sarang buaya... pelik pelik. :P

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...