20110307

Wetland Potluck Session

Aktiviti hujung minggu. Susah sangat nak duduk diam-diam kat rumah. Dasar minah ronggeng. Apabila dijemput untuk join potluck ini haruslah excited. Dah lah tak dapat pergi Splash Park itu hari. Kecewa terubat sikit. Mesti bawak Imaan pergi Splash Park bila ada peluang. 

Plan asal majlis ala high-tea pukul 4.30pm diubah pada saat akhir kerana Mika baby Nano demam on off and they need to go back to Kuantan awal. So majlis dicepatkan pada pukul 10.00am ala brunch. Ikutkan aku dah janji nak bawak Big Apple Donuts tapi pasal waktu berubah waktu pagi Alamanda pun belum buka aku end up beli kuih muih kat makcik jual nasi lemak je. Runsing juga aku pagi tu nak bawak apa. Tak kan datang tangan kosong je tak sedaplah pulak, nak masak harapan je lah. Aku bukan tak pandai masak. Takda apa kat rumah nak dimasakkan. HIHI.

orang pertama sampai. punctual pukul 10.00am. pecah record yaya bonda auf
itu dia hasil potluck. aku punya kuih muih dalam tupperware bertingkat. evyn tunjuk skill
cikgu tadika, ana tengah kira anak murid cukup ke tak cukup
occay dah cukup, cikgu masuk. cuba tengok ann dah tak tentu arah dengan kaisya. hahaha

Majlis betul betul start around pukul 12.00pm kot. Most of them hadapi masalah suami bangun lambat, nak menguruskan anak and nak masak untuk potluck, maybe. Aku nasib baik lepas Subuh tak tidur, anak dan suami pun dah bangun so memang sampai cepat. Lepas aku datang Yaya sampai, diikuti dengan Ana dan lain lain. Walaupun pernah jumpa Ana sekali tapi mula mula tak cam pasal dia pakai cermin mata. HIHI.

Ini adalah kali pertama aku jumpa Ann, Na, Jue, Julia, Evyn, and Sharena. Akhirnya dapat tengok Naurah muncung. HIHI. Yang lain turut serta adalah Lylie, Nurul Jamian, Ana, Mira, Xeea and Yaya. Boleh tahan ramai and meriah dari jangkaan awal aku. Ingat macam sikit je orang tapi ramai jugak, dengan anak anak and suami masing masing.

Oh, sebelum terlupa, potluck ini dibuat untuk meraikan Ann yang bakal pulang ke kampung. Balik 3 bulan erk, sorry aku tak sure and juga celebrate sekali birthday Mika, Aliff and tak lupa Dani walaupun Dani tak dapat join. Dani takda tapi kawan kawan Dani semua dapat goodies. Terima kasih Ana. 

Overall, majlis berjalan lancar dengan jayanya. Nanti boleh buat lagi. :)

Harap acara ke Genting nanti terlaksana and aku dapat join. Kalau terlaksana tapi aku tak dapat join tak guna gak. :'(

*Gambar tak banyak, suami silap setting colour untuk camera. Nanti terjah blog or facebook yang lain sajalah.


16 comments:

  1. imaan siap bertukar baju ke?hihii..
    ingat fad ada masak.nak cakap...rugi tak dpt rasa masakan fad ;P

    ReplyDelete
  2. tukar bajulah panas dah peluh peluh. nasib baik fad tak masakkan kalau tak kempunan zuris. hihihi.

    ReplyDelete
  3. haihhh. kaisya x bg ibu dia control cun langsung. bersilat nk layan kerenah dia tu. dgn panas lagi. hihi.

    nway imaan sgt sweet. sengih je.

    ReplyDelete
  4. lawak tao entry fad neh,
    sure trgelak besar kalau ana baca kang :p
    tp muke dia pun dgn pkai spek tu mmg ade gaya2 cikgu ahh, :p

    ReplyDelete
  5. hari ni aku ngadap entry korang je
    kalau tau korang start dlm kul 12
    bleh je dtg lg
    tapi dpt peserta paling lewat lg lah
    takpe..takpe... lain kali

    *harap2 genting jadik
    aku tggu voting semua org

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt gatering mcm ni kn? teringin nk buat utk blogger2 di kch tp lom kesampaian

    ReplyDelete
  7. blogger ke ni??beshnyaa..selalu kenal di alam maya je..

    ReplyDelete
  8. ann - kaisya dah besar makin byklah perangainye kan. mmg lawak je tengok gamba ann bergelut dgn kaisya.

    na - tuh ah bile tgk gamba mmg ana mcm cikgu.

    dayu - harap genting jadi kenyataan.

    ibu iman - ape lg blogger kuching cepat bertindak

    imaan09 - aah mak mak blogger :)

    ReplyDelete
  9. fad yg comel..nnt len kali bleh la kita jumpa lg..:)

    ReplyDelete
  10. hahaha.. lawak ok aku tgk gambar sendiri..tak sangka ada jugak orang snap mase aku dok kira. Semua bebudak ada 11 orang. mak orang ada 12 orang. sebab dani takde.:(

    lenkali kita buat lagi k..

    mane2 blogger yg nak join, sangatlah dialu-alukan..

    ReplyDelete
  11. happening!!!!!!!
    bila lah nak dpt join ;-)

    ReplyDelete
  12. happy betul mak² semua bergambar. :)

    ReplyDelete
  13. no worries, dayu.
    ai pegang anugerah paling lewat ari tu.
    sibuk masak pizza le katakan. hihi

    ReplyDelete
  14. kelakar tgk gmbr ana kira anak murid comel je berapa org tah yg join potluck ni tp best kan

    ReplyDelete
  15. bestnye rugi2 tak join sekali ler ... hehehe

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...