20110120

Meet The Mommies

Akhirnya, entri pasal gathering. Better late than never.

Lepas subuh terus siapkan backpack Imaan, masak air mandi dia pasal kena mandikan pagi-pagi. Imaan pulak memang jenis bangun pagi so tak perlu nak dikejutkan. Mandikan Imaan, then ibu plak mandi, lastly hubby mandi. Semua orang siap-siap kita pergi Mid V laju-laju. On the way SMS Zuris tanya dia dah gerak ke belum semua. Vroom vroom (naik kerata bukan motor), kami sampai parking The Gardens pukul 10.05am. SMS Zuris lagi tapi dia tak reply. Occay, kami jalan-jalan window shopping dulu then singgah breakfast at The Warung Mid V (nasi lemak depa sedap, dapp dapp) Sambil tu SMS Nurul pulak, kata tengah parking kereta. Occay, takpe makan dulu. Shahril, hubby Zuris dah calling-calling my hubby suruh naik cepat, so kami makan laju-laju langsung bergerak ke MegaKidz.

Tiba di venue yang ditetapkan langsung bersalam dengan mereka yang sudah tiba, Nurul, Zuris, Hannah, and Yaya. Dah habis modal layan anak main ride yang tak bergerak langsung buat keputusan untuk check in MegaKidz. Semua mommies, daddies and babies beratur isi form and bayar fees. Kemudian lepas satu, satu mommies tiba, aku tak ingatlah in sequel siapa yang sampai dulu siapa sampai kemudian. Ada Sha, Lylie, Xeea, Mawar, Azie and kemudian menyusul Reen dan Dayu.

At first aku suspect Imaan antara baby paling kecil tp bila dah gather semua nampak macam sebaya je, besar lebih kurang. Mommies pun nampak muda-muda and lebih cantik in person. Among all of them, aku memang tak kenal Lylie, Xeea and Mawar, tak pernah menjengah ke blog mereka tapi skang I dah link kan blog you all. Nampaknya bloglist mommies tu makin panjang kena buat page khas untuk link blog mommies semua. +_______+

Nurul, Hannah, Sha, Zuris, Reen, and Dayu dah biasa interact di alam maya ini. Blog Azie aku biasa tengok time buat prepation kahwin dulu. Bila dah ada anak ni dah kurang sikit tapi still jengah jugak kalau sempat tengok Mya yang cantik lawa tu. Blog Yaya pernah jengah jugak time blogwalking. Muka Auf yang handsome tu senang nak ingat. Harap-harap lepas ni kita still keep in touch sampai bila-bila.

Sebenarnya aku sangat nervous nak jumpa mommies semua pasal dah bertahun tak jumpa orang macam ni. Dulu memang selalu, muka tak malu tegur orang sana-sini. Sekarang ni dah shy sikitlah. Nanti next time ada rezeki boleh jumpa lagi sembang panjang-panjang occay. It was a great experiences anyway. Lepas ni dah rasa confident sikit nak jumpa mommies yang lain.

Semoga dapat join second gathering. Looking forward to meet mak-mak yang lain. :)

beratur semua. yang pendek kat tengah
eh, ketawa pulak
nurul, ketua kumpulan. auf dah terlepas
tengok cameralah. asyik ketawa je
eisya anak dayu kena buli
punggung siapa yang interframe tu :B
seronok nampak

16 comments:

  1. sronot tgk semuanya yg ceria tuhh..
    hehe na rase blog ni na dah jengah lame, cume shy2 gak..
    baru skrg nk ade keberanian duk lalu lalang tanpa menghiraukan org..heheh :p

    ReplyDelete
  2. seronok tgk gathering mcm ni ^_^

    ReplyDelete
  3. aduhai..chomeinya..
    huwaaaaa!!
    syoknya depa!

    ReplyDelete
  4. rasanya, dulu pernah termasuk dlm blog u ni. tp tak sure dari mana. pernah baca pasal stroller stailo yg u beli kat jakarta. kot. hee

    neway, nice meeting u :)

    ReplyDelete
  5. ai fad....
    masih teringat muke iman n cute headband smpi sekarang.....terlekat je dlm kepala...comel n bulat sgt....ank lylie si alya tuh kurus je...hihihi....pas nie blh la kite lg kenal kn...

    ReplyDelete
  6. comel je Imaan & Kysha..nnt 2nd gath kita jumpa k Fad. :)

    ReplyDelete
  7. mcm nurul kenal semua org cuma mawar tu tak cam sgt dulu selalu masuk blog mawar masa dia pregnant pastu dah lama tak masuk pasni akan selalu terjah. hehe

    ReplyDelete
  8. fadd...
    jumpa lagi lain kali eh... :)

    ReplyDelete
  9. macam ku kenal punggung siapa itu.hahaaa
    imaan sengin2 ok lah.nice sket dah ada gigi.
    maya kysha sengih2 cam org tua.gigi tarak.hahaa

    ReplyDelete
  10. cant wait to meet all mommies again. and nak jumpe jugak yg belum pernah jumpe :)

    ReplyDelete
  11. hi fadd, nice to meet u!! ni azie mommy mya. imaan so cute! dia 14th April kan bday? :))

    ReplyDelete
  12. wah seronok yer imaan jumpa kengkawan...

    laling i ada tag u tau.. :)

    ReplyDelete
  13. Wah..nampak seronok :) kiut2 plak tu hehe

    ReplyDelete
  14. seronoknya gathering mommies n babies2...

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...