20101208

Happy Ma'al Hijrah

Macam lama tak update, agak malas di situ. Kalau tak duduk depan PC macam ada cerita nak share tapi bila dah melangok depan PC ni boleh lost pula semua idea-idea tu. Actually dalam kepala otak aku ni asyik fikir satu agenda. Agenda besar bagi diri aku. Fikir panjang lah lebih kurang. Nanti kalau dah terlaksana perkara dalam fikiran aku ni barulah share, sekarang tak boleh, it's a secret.

Takda any extraordinary things happen lately. Kelmarin sempena cuti awal Muharram, memula plan nak tengok Bumblebee kat PWTC tapi pasal my hubby balik lambat dari yang dirancang so terpaksa cancel. As a result pergi bawak Imaan jalan-jalan amik angin kat Taman Tasik Cyberjaya. Konon nak beriadah tapi jalan seround terus balik pasal orang ramai sangat dekat playground, than petang-petang biasalah ada nyamuk. Imaan pulak macam nyamuk magnet, cuba nak elak kena gigit tapi mesti terkena jugak. Biasa kalau aku pergi beriadah kat situ datang pagi tapi dulu punya cerita lah. Sekarang belum rajin lagi nak pergi beriadah, suka tidur saja.

Sempena tahun baru ini aku cuba nak berubah menjadi lebih RAJIN. Rajin dalam segala perkara. Benda simple je tapi payah nak buat. But syukur hari ni aku masuk kerja awal, takda merah. Kah Kah. Dah ada improvementlah tuh, plus aku iron baju kurung dan tudung aku hari ni, biasanya tak iron pun. Selekeh? (+_____+) Aku dah jadi macam Ija. Hahaha. Pagi-pagi buta perempuan ni dah SMS tanya Sunway Giza kat mana.

Selamat Ma'al Hijrah 1432H readers, semoga segalanya yang baik-baik untuk anda semua, jangan lupa doa untuk I juga erk.

semoga imaan jadi anak yang solehah - gamba time usia 3/4 bulan kot

5 comments:

  1. nice blog... have a view of my blog when free.. http://www.lonelyreload.blogspot.com .. do leave me some comment / guide if can.. if interested can follow my blog...

    ReplyDelete
  2. ngek aku tersend la....yang tu benarnye nak anta ahad lps..tapi tak send..dlm sent items je..pagi2 nak delet..tersend la plak...

    ReplyDelete
  3. ko kutuk aku selekeh eh?? sampai ati ko..sentap!!!

    ReplyDelete
  4. yg selekeh tu aku. aku ckp ko xsuke iron tudung dengan baju dulu kan. sentap plak ngade ah.

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...