20100930

Cupcakes Layu di Tasik Madu

Semalam dengan berkobar-kobar aku cuba membuat cupcakes untuk diri sendiri. Sebelum ni memang tak pernah baking any cakes lah. Buat cookies tu ada lah juga sekali sekala kalau rajin. So far jadi sajalah cookies I tu, so nak try buat cupcakes pulak. Sanggup tu tak layan anak nak fokus kat dapur. Anak tolak tepi dulu, sekali hampeh je. Percubaan  tak berjaya. Rasa ada tapi outcome dia kureng ah mak.
baru keluar oven, nampak macam ok juga
bila dah sejuk, cupcakes tu pun kecut
So, asalnya cupcakes vanilla dengan choc chip dan marshmallow jadi cupcakes malu-malu layu di tasik madu. Nasib baik tak banyak kalau tak, tidak tahulah bagaimana I nak habiskan semua. Nak bagi orang segan, lupakan saja.

Its occay puan fad, next time kita cuba lagi ya. Kali ni aku salahkan oven, convection oven mak aku tu tak tau bakar cake agaknya. Lain kali kita cuba pakai elektric oven biasa.

6 comments:

  1. secara automaticnyer.. aku dah paham sket2 cara2 penjagaan baby..

    ReplyDelete
  2. ade tips penjagaan baby ke kt sini?

    ReplyDelete
  3. fad..cupcakes ko nampak mcm err..err..root beer float.

    ReplyDelete
  4. hahaha. tuh ah mcm fizzy float kan. tape ah root beer float pun sodap juga.

    ReplyDelete
  5. hehe klaka je tajuk dia tu layu di tasek madu. terbaek!..

    xpe..1st try salu mmg x jadi. pasni mesti jadi. i pun salu gitu..hehe

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...