20101222

Jawap Soalan

Macam lama tak update blog. Ada benda nak share tapi aku perlu upload gamba ke dalam laptop dulu. Laptop suami rosak, aku mana ada laptop +_____+ So mari kita isi masa lapang dengan menjawap soalan.

Q1 : Apakah status anda?
Married, boleh mengurat tapi I tak akan layan.

Q2 : Ceritakan tentang diri anda (asal, pekerjaan, belajar kat mana, bilangan anak, cita-cita, dll)?
Orang Selangor asli, bukan orang asli. Ayah orang Hulu Langat, emak orang Hulu Selangor. Aku orang HULU. Sekarang bekerja kerajaan (badan berkanun) sebagai kerani berijazah. Hakhak. I study kat MMU, Cyberjaya. Anak baru ada sorang, plan nak anak tujuh orang. Cita-cita dulu nak jadi arkitek atau pun designer tapi tak jadi. So, sekarang goal nak jadi surirumah bergaya dan kaya.

Q3 : Ceritakan tentang wonder-wife.blogspot.com
Blog peribadi setelah bergelar isteri and ibu. Cerita ikut suka hati aku. Sharing info pasal parenting or just buat entri takda motif macam entri ini.

Q4 : Apa pandangan tentang dunia blog?
Saya rasa bagus ada blog ini, sesuai untuk orang macam I ni, waktu kerja 8 jam tapi kerja 2 jam saja. Boleh isi masa lapang :D

Q5 : Nasihat kepada teman-teman yang baru nak buat blog?
Bagus jugak, kalau buat blog jangan lupa link blog aku occay, or jadi follower. Hakhak.

Q6 : Apakah keunikan yang ader pada wonder-wife.blogspot.com?
Hurm, takde apa-apa yang unik lah.

Q7 : Pic owner blog. (soalan tambahan oleh Ayu)
Ini dia owner blog, Cik Nurin Imaan Cantik Manis

i dah 8 bulan tau

*aku tag sesiapa saja yang baca entri ni. hakhak. kalau buat jugak bitahu nanti aku baca

7 comments:

  1. ti nak wat gak isi masa lapang.hehee

    ReplyDelete
  2. kita dah terbaca. rajin nanti kita buat ok!

    ReplyDelete
  3. seb baek x bace entry nie tadi..

    ehhh???? kui kui...

    ReplyDelete
  4. haha, kalau rajin buat, kalau malas tak payah ;b

    ReplyDelete
  5. u...i lagi terer la..keje 8jam..tpi betul2 keje 1jam..keh2..joke..tapi mmg byak mse kt opis banding kat umah..:P

    haa..sokalan las xbleh blah..p lain kali kena cakap gini..sila follow blog AYU click SINI..jadi followers then click yang blink2 tu..hahahaha :P

    mmg mintak lempang x?? hahahahaha

    ReplyDelete
  6. bakpe la budak 8 bulan ni cheeky dalam gambar ni..?dah la bulat dengan riben besau kat kepala tu..

    geram aunty tau tak..!!!

    ReplyDelete
  7. ayuraza - tuh ah psl, kat opis ni rilek skit ah, kat rumah kalau nak online tu payah skit.

    mak haqq - riben tu wajib pki, mcm pki tudung jugak. hakhak.

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...