20101230

Entri Terakhir?

Kalau esok aku tak datang kerja, entri ini mungkin entri terakhir untuk tahun 2010. Tapi kalau esok aku kena datang jugak, aku mungkin update lagi kalau aku rajin. Hehe. Hey esok public holiday lah. Iye, aku tahu tapi kerana aku kerja bahagian account ini semua payment kena settle before 1 January 2011, kerja belum siap so tak boleh cuti, kena OT lah sayang. Macam mana kerja kau nak siap asyik update blog saja. Hey, aku bukan sengaja delay kerja occay, orang lain lambat, so aku terpaksa lambat jugak. Ini semua orang lain punya pasal. Nasib baik rumah dekat kalau macam dulu kerja kat KL or Damansara jangan harap aku nak datang.

Tahun berganti tahun, and aku akan bertambah muda, baru nak masuk 21 tahun. Macam-macam dah dilalui sepanjang 2010 ini tapi aku tak mampu nak recall ikut bulan or ikut sequel. Yang paling besar sekali of course lahirnya puteri permata hati intan payung Datuk Seri Zaiful Rizal and Datin Seri Fadilah Ramlan iaitu Puteri Nurin Imaan. Lain-lain acara tak berapa nak ingat. Ingatan aku makin teruk sekarang ini  +_______+

Lupakan tahun yang bakal meninggalkan kita 2 hari lagi, aku macam nak ada azam and wishlist lah. Sebelum ini ada hangat-hangat tahi ayam saja, tak berapa nak determine pasal aku ni jenis manusia yang takda plan sangat. Main redah saja, macam nak kahwin dulu pun secara tiba-tiba, kemudian tiba-tiba dapat anak. Hehe.

2011 Resolution: 
  • Aku harap aku akan bertambah matang, berdisplin dan rajin dalam serba serbi. Kurangkan EL & MC, datang office on time.

2011 Wishlists:
  1. Mesin basuh automatic 10kg untuk emak.
  2. Peti ais besar untuk MIL.
  3. Lap top untuk diri sendiri.
Itu sajalah yang aku dapat fikirkan sekarang. Aku ni bukan manusia yang ambitious sangat. Aku suka lalui hidup aku seadanya, go with the flow. Tak suka terlampau berharap kerana aku tak suka kecewa. Ada orang yang suka ke? Aku admire orang yang ada proper plan untuk hidup, for everything, orang yang very motivated, ambitious and optimist. Bersama suami, aku cuba berubah untuk menjadi lebih positive, always put smile in my face no matter what happen. With out him, I am just a little girl at the corner, waiting for some one to take me away jalan-jalan cari makan.

Imaan di mana-mana, upload gamba Imaan lagi khas untuk Kakak Jella:

kalau banyak ragam, boleh simpan anak dalam luggage
ibu kata tak boleh sexy dah, model swimming pool kena tutup badan
kalau banyak ragam lagi, boleh taruk dalam trolley shopping jugak
perasan dah besar sangat ajak atok naik motor round taman

14 comments:

  1. happy happy new year fad ... sok cuti end enjoy

    ReplyDelete
  2. selamat bekerja la esok ek makcik fad

    ReplyDelete
  3. iyolah, selamatlah aku. suka ah tu dpt cuti. cikgu byk cuti ah xaci.

    ReplyDelete
  4. fad, happy new year. jumpa lagi tahun depan. oh, good luck with ur new resolution. :)

    ReplyDelete
  5. imaan,
    ksian awok yer..
    xley byk ragam,
    sure kene sumbat je mane2, hehe

    ReplyDelete
  6. fad..epi new year..kami cuti..bagi yg tak cuti jgn duka nestapa..haha :P

    ReplyDelete
  7. baru nk masuk 21 tahun? OMGucci ~~~ den lg tuo, tp xde tanda nk kawen pon lg :P

    imaan sgt comey comey comey...kalo jupe mmg kene ggt imaan ni. btw fad, happy new year.moga 2011 lg baik dr sblmnya :)

    ReplyDelete
  8. jella - jgn percaya dgn fad tu. thn depan dia 27 tahun lah :p

    ReplyDelete
  9. I like Imaan's PJ...comel2 la pijama dia....likeeee =p

    ReplyDelete

Kisah Purba - Pulau Redang with Kids

Ini memang kisah purba untuk masa depan. Haha. Terfikir nak buat entri pasal ternampak gambar kami pi Pulau Redang duluuu. Dulu tu was Marc...